Tipărirea cărților

Scriitorii editurii ”Hermann” sunt îndrumați cu multă căldură să apeleze la tipografia ”Print Expert”, Pentru mai multe detalii există și o pagină web: https://print-expert.ro/

Imediat ce etapa de editare s-a realizat integral și în cele mai bune condiții, scriitorii se pot adresa tipografiei pentru realizarea cărții. Este de fapt o regie proprie. Aces sistem este foarte apreciat la nivel mondial, în lumea scrierii de carte, concept adoptat și de către editura ”Hermann”.

Tirajul trebuie să se afle la îndemâna scriitorului – din foarte multe puncte de vedere. Astfel, scriitorul deține controlul investiției și beneficiază direct acasă de tirajul realizat, urmând ca tipografia să trimită la editură numărul de cărți minimum necesare – scriitorul solicitând tipografiei expedierea cărților la entitățile dorite.

Tiparul digital

Tipografia ”Print Expert” pune la dispoziția scriitorilor o tehnologie avansată de tipar digital.

Tiparul digital îţi creează un avantaj net atunci când vrei să ai un produs final rapid, la un preţ bun, şi, cel mai important, în ce cantitate doreşti. Tiparul digital este ideal în cazul tirajelor mici şi mijlocii. Se realizează direct din computer, ultimele ajustări putându-se face, fără costuri suplimentare, chiar înainte de a da bunul de tipar.

Calitatea este impecabilă, deoarece imprimantele cu care lucrăm sunt de cea mai bună calitate. Se elimină astfel costurile mari cu filmele şi plăcile tipografice, costurile de manoperă a prepress-ului, care ajung uneori să dubleze preţul unui produs. Însă, cel mai important avantaj este că scapi de stresul “cantităţii”, deoarece poţi tipări chiar şi într-un exemplar.

Dimensiunile pe care putem tipări sunt de până la 45/32 de centimetri, cu o suprafaţă printabilă de 44/30,5 centimetri. Hârtia folosită, XEROX, poate varia de la cea cu gramajul de 80 g/m2, până la 350 g/m2, normală sau dublu cretată(lucioasă sau mată).

Rezoluţia este cea mai bună, pentru că lucrăm cu un partener de calitate: Konica Minolta. Împreună producem documente de calitate, cu aspect profesional, documente de înaltă calitate pentru toate scopurile şi ocaziile. Nu există limită pentru producerea de documente. Putem tipări de la cărţi de vizită la rapoarte financiare, documente de marketing, pliante, fluturaşi sau afişe. Imprimantele cu care lucrăm asigură culori reale şi consistente pentru toate tipurile de documente printate. Tehnologia de înaltă calitate permite realizarea unei calităţi constante, de la prima la ultima pagină printată.

La tipărire se adaugă finisarea produsului, respectiv tăierea, biguirea, ştanţarea, capsarea sau spiralarea”

Relația scriitor-editură

Contextul în care un scriitor se adresează unei edituri întrunește în sine mult laturi diferite, de maximă implicare – domeniul editării de carte având toate elementele unei nobile profesiuni.

Prezentarea manuscrisului și apoi realizarea evaluărilor, stadii urmate de acceptarea lucrării și demararea procedurilor specifice de acreditare – alcătuiesc definițiile generale ale unor etape succesive multiple – toate realizate cu o maximă minuțiozitate de către biroul editorial.

Fiecare manuscris este evaluat cu o multă putere de pătrundere, cu seriozitate și inteligență – redacția editurii și colaboratorii evoluând în limite academice bine argumentate. Activitatea editorului – critică, însă și explicativă în esență – asigură elementele de echivalare necesare stabilirii contextului în care o lucrare este publicată, introdusă în planul editorial, sau respinsă.

Editorul depășește prin capacitatea culturală orice context comercial – redactorii având caracteristici evident orientate către onestitate și autoritate profesională.

Sute de evaluări se realizează atunci când un manuscris sosește în redacție! Abordarea este strict intelectuală. Se decelează elemente multiple ale lucrărilor primite – urmărindu-se culoare speciale de evaluare – scopul fiind acela de a se determina dacă există cu adevărat creație intelectuală ce poate fi distribuită.

Scriitorii sosesc în editură cu lucrările lor, respectând cerințele brand-ului editorial sibian, dorindu-și fiecare recunoaștere și mai ales așteptând cu emoție sporită rezultatul evaluărilor și începerea procedurilor legale de acreditare pentru publicare.

La editura ”Hermann” – onorariul de publicare se achită o singură dată, este unic și reflectă întreaga implicare intelectuală a redacției în favoarea evaluării unui autor – substanță completată cu cele necesare legal existenței viitoarei cărți în format fizic, deloc neglijate și profund alese, cu o țintă specifică fiecărui scriitor și fiecărei lucrări în parte – toate acestea derulate departe de orice expresii pur birocratice.

Contribuția scriitorilor prin achitarea onorariului de publicare către editură reprezintă un cost etic, profund justificat, urmarea primirii acreditării prin sigla solemnă e editurii să îi reprezinte întreaga viață în lumea scrierii, cu demnitate și de ce nu … o mândrie bine justificată.

Așadar, costul onorariului de publicare la editura ”Hermann” se achită către o implicare intelectuală a redacției – și nu una strict procedurală. Tocmai din aceste motive editorul sibian a separat etapa de editare de cea de tipografie, oferind scriitorilor șansa de a realiza singuri cartea, printr-o relație directă cu tipografia. Acest lucru reprezintă o particularitate foarte mult apreciată de scriitorii care au publicat aici, la Sibiu, prin intermediul unei edituri axată pe ideea de cultură, departe de orice alte interferențe comerciale.

Relația scriitor-tipografie

Imediat ce lucrarea iese din editură, scriitorii au posibilitatea să-și realizeze cartea în ce condiții estetice doresc, dezvoltând o legătură solidă direct cu tipografia.

Recomandăm scriitorilor să manifeste întotdeauna o disciplină de lucru bine exprimată, să-și onoreze obligațiile față de tipografie, să studieze atenți întreaga ofertă și să participe activ și cu multă bună credință la realizarea cărții pe care o așteaptă întotdeauna atât de mult.

Atmosfera de colaborare scriitor-tipografie trebuie să fie una plină de eleganță și bunăvoință, destinsă și derulată într-un foarte bun climat de concentrare și comunicare. Să nu uităm niciodată faptul că tipărirea de carte iese din sfera comercialului și reprezintă o activitate solemnă, tradițională și chiar seculară.

Editura oferă scriitorului pagina tehnică, urmând ca acesta să depună la tipografie manuscrisul în format PDF precum și coperta, solicitând tipografiei oferta de tipar – estetica și volumul dorit. După primirea costului pe bucată, scriitorii se vor decide asupra unui prim tiraj, pe care ulterior îl pot solicita de câte ori este necesar.

Orice dezacord trebuie să fie rezolvat rapid cu multă bunăvoință, pentru că noi știm că eventualele erori se vor rezolva întotdeauna, tipografiile revenind mereu cu multă bună-voință asupra unor minuscule erori.

În relația cu tipografia scriitorii trebuie să exprime rafinament și o atitudine pozitivă, ca urmare a faptului că au fost acreditați de o editură, au de purtat un prestigiu în societate – acest fapt funcționând în realitate precum o calificare suplimentară.

Le dorim scriitorilor experiențe plăcute cu tipografia recomandată și îi așteptăm cu opinii din cele mai pozitive.

Biroul editorial ”Hermann”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Navigând pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea noastră de cookie-uri.